Tűzvédelem

Tűzrendészeti szabványossági felülvizsgálatok (EBF)

 

LMSZ-Tűzvédelem

LMSZ - Tűzvédelem

A villamos berendezések szabványossági (tűzrendészeti) felülvizsgálatára MSZ HD 60364 „Épületek villamos berendezéseinek létesítése”  szabvány sorozat 54/2014. (XII. 5.) BM rendelet XX. fejezete 130., 277 § (1) a) - b) pontja az Országos Tűzvédelmi Szabályzat előírási szerint:

  • a Robbanásveszélyes osztályba tartozó helyiségben és szabadtéren legalább 3 évenként;
  • a  Tűzveszélyes és Nem tűzveszélyes osztályba tartozó helyiségben és szabadtéren legalább 6 évenként tűzvédelmi szempontból felül kell vizsgálni és a tapasztalt hiányosságokat meg kell szüntetni.

A felülvizsgálatok eredményéről 2 pld. “Minősítő Iratot” készítünk.

Sürgős esetben – üzembe helyezés előtt – jegyzőkönyvet 48 óra alatt szállítunk.

A villamos berendezéseket az időszakos felülvizsgálat alkalmával tűzvédelmi, és szabványossági szempontok alapján kell felülvizsgálni. A vizsgálat nem a talált hiányosságok kijavításáról szol, hanem a hibák, hiányosságok megállapításáról, és azok minősítéséről.

A vizsgálat a villamos berendezések állapotfelmérése, azt kívánja megállapítani, hogy a használat alatt a villamos berendezés szigetelése és állaga nem öregedett, nem használódott el annyira, hogy veszélyt jelentsen a környezetre, ami csökkentené az üzembiztonságát.

Meg kell vizsgálni a helyiség jellegét, hogy tűzvédelmi szempontból, nem változott meg a tevékenység. A villamos berendezések szerelése még mindig megfelel a létesítéskor érvényben lévő szabványoknak. A vizsgálat eredménye meghatározza, hogy a villamos berendezés megfelelő, vagy karbantartásra, esetleg felújításra szorul.

A tűzvédelmi felülvizsgálat alkalmával tisztázni kell a villamos berendezés tűzvédelmi környezetét. Régen a helyiségek tűzvédelmi osztályba sorolásának hívták, manapság tűzvédelmi kockázati besorolás. Robbanásveszélyes környezetben tisztázni kell a zóna besorolásokat és azok határait. A tűzvédelmi felülvizsgálat része azoknak a hordozható berendezéseknek a felülvizsgálata is amik a vizsgálat idején nincsenek a helyszínen, de a technológiai folyamatokhoz az üzem nyilatkozata szerint rendszeresen használnak.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kérjen visszahívást vagy ajánlatot az alábbi form kitöltésével és kollégáink hamarosan keresni fogják a megadott elérhetőségeken.